Wedstrijdverslagen Heren 1: thuiswedstrijd vs. BV Orca’s MSE 3

Lees hier alle wedstrijdverslagen van de wedstrijden van onze Heren 1. Bovenaan staat het verslag van de laatst gespeelde wedstrijd. Onze wedstrijdverslagen worden ook gepubliceerd in de Steenwijker Courant.

Arta MSE 1 vs BV Orca’s MSE 3 (29-62) – 12-04-2024

Afgelopen vrijdag ontvingen de Heren van BC ARTA het Heren 3 team van BV Orca’s uit Urk. De Heren hadden de zaterdag ervoor in een moeilijke uitwedstrijd op bezoek bij koploper BV Vikings goed stand gehouden en afgelopen vrijdag stond er opnieuw een moeilijke wedstrijd in het vooruitzicht, aangezien de Heren uit Urk tweede stonden.

ARTA speelt al jaren tegen deze tegenstander en weet dus wat het kan verwachten: een aantal zeer ervaren basketballers die op hoog niveau hebben gespeeld, aangevuld met een aantal jonge en snelle jongens. En dus wist ARTA wat het te verwachten stond.

Het eerste kwart begon slecht voor de Heren uit Steenwijk. Bij Urk schoten ze met scherp en al snel werd er tegen een 2-10 achterstand aan gekeken. In het tweede kwart kon ARTA iets meer aanvallen opzetten door middel van snelle turn-overs. Toch wist vooral de topschutter van de Orca’s, die uiteindelijk verantwoordelijk was voor maar liefst 26 punten, het net goed te vinden en dus werd er gerust met een 10-27 tussenstand.

In het derde kwart kwam er iets meer wilskracht in het team en werd er in het derde kwart net zoveel gescoord als in de gehele eerste helft. Toch lieten de Heren uit de polder niet toe dat ARTA dichterbij kwam en dus eindigde het duel in 29-62 in het voordeel van BV Orca’s.

In tegenstelling tot alle jeugdteams van BC ARTA hebben de Heren nog een inhaalwedstrijd tegoed als laatste wedstrijd van het seizoen. Op vrijdag 26 april wordt om 20:00 uur in de Waterwyck gespeeld tegen hekkensluiter B.V. Isala uit Deventer.

BV Vikings MSE 1 vs. Arta MSE 1 (74-44) – 06-04-2024

Afgelopen zaterdag gingen de Heren van BC ARTA richting Hardenberg voor de uitwedstrijd op bezoek bij BV Vikings. De tegenstander uit Hardenberg staat fier bovenaan in de competitie en had nog vier punten nodig om kampioen te worden. Thuis werd met flinke cijfers verloren van de Vikings en dus voelde ARTA de drang om vandaag een betere versie van zichzelf op het veld te laten zien.

De Heren uit Hardenberg staat bekend om hun full-court press verdediging, wat inhoudt dat ze over de gehele lengte van het veld druk uitoefenen bij balbezit van de tegenstander. In Steenwijk verraste dit ARTA enorm, maar daar werd nu makkelijker onderuit gespeeld. Het eerste kwart begon aardig voor de Steenwijkers, alleen werden door een aantal snelle omschakelmomenten eenvoudige lay-ups wegegeven. Uiteindelijk werd het tweede kwart begonnen met een 21-12 achterstand.

Na een stroef begin in het tweede kwart ging het aanvalsspel van ARTA eindelijk lopen. Door een aantal goede onderscheppingen en hieruit komende scores verdween de voorsprong van Vikings als sneeuw voor de zon. Op de helft van het tweede kwart keek ARTA nog maar tegen drie puntjes achterstand aan.

Echter sloeg het momentum van de wedstrijd helaas eind tweede kwart om en kwam Vikings weer meer aan aanvallen toe. In het derde kwart liep de ploeg uit Hardenberg wat weg, waardoor in het vierde kwart de wedstrijd enigszins gespeeld was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 74-44 eindstand, maar toch kijken de Artanen terug op een positieve wedstrijd vol strijd.

Aankomende vrijdag speelt ARTA haar één na laatste wedstrijd van het seizoen. Dit doen ze thuis in de Waterwyck tegen BV Orca’s uit Urk.

LB-ZAC MSE 4 vs. Arta MSE 1 (61-41) – 23-03-2024

Afgelopen zaterdagmiddag speelden de Heren van basketbalvereniging ARTA uit Steenwijk de uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle. ZAC staat vierde in de competitie en de thuiswedstrijd in Steenwijk werd nipt verloren. De mannen uit Steenwijk zinde op wraak en gingen, zeker na de belabberde wedstrijd van vorige week, vol goede moed naar Zwolle. Helaas voor de Steenwijkers deed de scherpschutter van ZAC deze wedstrijd wel mee waardoor de opdracht wat moeilijker werd.

Maar bij de start van het eerste kwart kwam ARTA goed uit de startblokken. Er werd goed verdedigd, snel aangevallen en de doelpogingen vielen. Ook ZAC scoorde regelmatig en aan het eind van het eerste kwart stond het nagenoeg gelijk: 14-15 voor ARTA. In het tweede kwart ging het wat minder met de Steenwijkers. Er werden wat foutjes gemaakt in de passing en de schoten die genomen werden waren misschien niet de beste opties in de aanval. Zwolle was zorgvuldiger in de aanval en kon in het tweede kwart uitlopen naar een voorsprong van tien punten. Met rust was het 36-26.

In het derde kwart werd opvallend weinig gescoord. ZAC scoorde maar drie keer en ARTA kon acht punten bijschrijven. Helaas liet ARTA enkele makkelijke mogelijkheden liggen. Lay-ups die eigenlijk altijd raak zijn werden nu gemist. Wel moet gezegd dat de bal wat harder op deze specifieke baskets stuitert als dat ze doen thuis in de Waterwyck. In het vierde kwart was de wedstrijd gelopen en schoot ZAC met scherp. De mannen uit Zwolle namen serieus afstand en dat resulteerde in een wat vertekende einduitslag van 61-41. En dat ARTA twaalf vrije worpen weet te missen helpt natuurlijk ook niet.

Volgende week is er geen wedstrijd in verband met het Paasweekend. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 6 april in Hardenberg tegen BV Vikings.

Arta MSE 1 vs. B.A.S. MSE 1 (43-67) – 15-03-2024

Afgelopen vrijdagavond speelden de Heren van BC ARTA een thuiswedstrijd in de Waterwyck tegen B.A.S. uit Biddinghuizen. De tegenstander stond bij aanvang van de wedstrijd onder de thuisploeg en ook uit op bezoek bij B.A.S. werd er gewonnen door BC ARTA. Er lagen dus kansen voor ARTA, maar niks bleek minder waar.

Het eerst kwart werd dramatisch begonnen. Alle schoten vielen aan de kant van B.A.S. en bij ARTA werden de meest simpele ballen weg- en misgegooid. Dit alles resulteerde in een achterstand van 6-22 bij aanvang van het tweede kwart.

In het tweede kwart werd de tendens van het eerste kwart doorgetrokken; er werd matig verdedigd en aanvallend kon ARTA geen potten breken. Al met al resulteerde dit in een 14-33 ruststand.

Toch werd er in het derde kwart weer met goede moed begonnen. Na een matig begin kwam er laat in het derde kwart, en voornamelijk in het vierde kwart, weer wat extra energie aan de kant van de Steenwijkers. Er vielen nog wat scores, maar veel kleiner werd de achterstand niet. De wedstrijd eindigde uiteindelijk teleurstellend in een 43-67 eindstand.

Aankomende zaterdag gaan de Heren naar Zwolle voor revanche van afgelopen wedstrijd. Zij spelen dan op bezoek bij Landstede Basketball ZAC.

Rebound ’73 MSE 3 vs. Arta MSE 1 (54-50) – 09-03-2024

Afgelopen zaterdag speelden de Heren van BC ARTA de uitwedstrijd in Harderwijk tegen Rebound ‘73 Heren 3. Bij uitwedstrijden is het soms lastig om mensen bij elkaar te krijgen, maar dit keer kwam de ploeg uit Steenwijk opdagen met maar liefst 11 teamspelers! Er werd dan ook besloten om er volle bak tegen aan te gaan en de wedstrijd op snelheid te gaan winnen.

Helaas pakte dat anders uit. In het eerste kwart begon Rebound sterk en stond al snel op acht punten terwijl ARTA nog hun eerste punt moesten maken. Er werd slordig gespeeld en veel te snel geschoten. Na een time-out werd het beter en konden de Steenwijkers terugkomen tot een acceptabel verschil van vier punten aan het einde van het eerste kwart. Het tweede kwart ging al wat beter. Er werd flink doorgewisseld en het tempo ging wat omhoog. Aan het eind van het tweede kwart werd de ruststand bereikt: 24-23. Eén puntje verschil.

Helaas werd het in het derde kwart weer weggegeven. Door te snel te schieten en verkeerd te passen kwamen de Harderwijkers veel in balbezit en konden uitlopen naar een voorsprong van acht punten aan het einde van het derde kwart. Door hard te verdedigen en goed aan te vallen probeerde ARTA nog langszij te komen in het vierde kwart, maar kleiner dan vier punten werd de voorsprong voor Rebound niet meer. De uiteindelijke uitslag was dan ook 54-50 voor de thuisploeg.

Aanstaande vrijdag speelt ARTA thuis om 21:00 uur in de Waterwyck tegen de mannen 1 van BAS uit Biddinghuizen. Deze staan een plek onder ARTA in de competitie dus ARTA heeft hier een goede kans om te winnen.

BV Orca’s MSE 3 vs. Arta MSE 1 (83-51) – 24-02-2024

Na de overwinning van de Heren van Basketbalvereniging ARTA van vorig weekend gingen de Artanen afgelopen weekend wederom op pad voor een uitwedstrijd. Ditmaal was het tijd voor de lastige uitwedstrijd op Urk tegen BV Orca’s Heren 3. ARTA deed lang mee met de gedeeld koploper van de competitie, maar ging uiteindelijk onderuit met 83-51.

Zogezegd stond de tegenstander van afgelopen zaterdag een stuk hoger op de ranglijst dan ARTA, maar toch werd er met goede moed afgereisd richting de polder. ARTA begon ook aardig aan de wedstrijd en het eerste kwart ging het gelijk op, met zelfs een voorsprong van 13-17. Aan het eind van het eerste kwart kwam de ploeg uit Urk weer wat terug en uiteindelijk werd met een gelijke stand (17-17) begonnen aan het tweede kwart. In het tweede kwart nam BV Orca’s afstand van ARTA, mede doordat schoten aan de kant van Steenwijk niet meer wilden vallen, terwijl bij Orca’s het meeste binnenviel. Daardoor werd er gerust met 39-27.

In de tweede helft wist ARTA het gat maar moeilijk te verkleinen, mede dankzij een vervelende zone-verdediging met een aantal lange en grote spelers. Uiteindelijk werden een aantal zwakke verdedigende acties afgewisseld met leuke aanvallen, maar was het gat te groot om de wedstrijd nog echt spannend te maken met als eindstand 83-51 in het voordeel van het lokale Herenteam.

Aankomende vrijdagavond komen de Heren thuis in actie in de Waterwyck. Ze nemen het om 21:00 uur op tegen B.V. Isala Heren 3, de hekkensluiter van de competitie. Al met al genoeg kansen voor de eerste thuisoverwinning van dit seizoen.

B.A.S. MSE 1 vs. Arta MSE 1 (33-47) – 17-02-2024

Eindelijk weer eens een overwinning voor de Heren van Basketbalvereninging ARTA! Na een teleurstellend verlies na verlenging vorige week tegen B.V. Isala uit Deventer was het nu een keer in het voordeel van de Steenwijkers. In Biddinghuizen werd het lokale herenteam verslagen met 33-47.

B.A.S. Biddinghuizen stond in de competitie voor deze wedstrijd op gelijke hoogte met ARTA met beiden twee overwinningen dit seizoen. Er waren dus zeker mogelijkheden. Toch zat het ARTA niet mee want er moest door omstandigheden gespeeld worden zonder spelverdelers. Gelukkig zette B.A.S. weinig druk tijdens het opbrengen van de bal. Zo kon de aanval toch redelijk goed opgezet worden. De man-tegen-man verdediging van B.A.S. was niet heel strak, maar in het midden van de bucket stonden twee grote, wat lomp spelende spelers waardoor het toch knap lastig was om tot een goed lay-up te komen. Wel kregen de bezoekers uit Steenwijk regelmatig vrije worpen omdat deze twee verdedigers vaak net te laat (en te lomp) waren. Tot genoegen van trainer, die elke training aandacht besteed aan het oefenen van vrije worpen, werd er redelijk goed gescoord uit deze makkelijke kansen. Ander positief punt was dat er goed van afstand geschoten werd. Niet te gehaast maar wel overwogen schoten. Daardoor werd er meer raak geschoten en kon de aanval van ARTA de grote kerels in de bucket van B.A.S. een beetje vermijden. Uiteindelijk is de overwinning van ARTA niet echt in gevaar gekomen en werd dit een leuke, welbestede zaterdagavond.

Aankomende zaterdag staat de uitgestelde uitwedstrijd tegen Orca’s 3 op het programma. De mannen uit Urk staan momenteel derde in de competitie dus dat wordt een lastige opgave maar wie weet. ARTA speelt wekelijks steeds iets beter dus zijn er wel degelijk kansen.

Arta MSE 1 vs. B.V. Isala MSE 2 (59-65 n.v.) – 02-02-2024

Vrijdagavond om 21:00 uur waren de mannen van basketbalvereniging BC ARTA in de Waterwyck gastheer voor de wedstrijd tegen BV Isala Heren 2. Isala staat iets hoger op de ranglijst dan ARTA, maar er waren wel degelijk kansen om deze wedstrijd te winnen. Zeker omdat Isala over het algemeen man-to-man verdediging speelt en ARTA daar veel beter mee weet om te gaan dan de zone verdediging.

De eerste helft ging aardig gelijk op. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd. Wel maakte de ploeg uit Steenwijk wat meer persoonlijke fouten dan de tegenstander waardoor Isala vaker naar de vrijeworplijn mocht. Hoewel ze lang niet alles raak schoten bleek de foutenlast van ARTA op het eind beslissend. De eerste helft eindigde met een tussenstand van 20-23 voor de ploeg uit Deventer.

Na de rust kwam ARTA beter uit de startblokken. Na drie kwarten was ARTA teruggekomen tot een voorsprong van vier punten: 38-34. Helaas begon de foutenlast de Steenwijkers parten te spelen. Eén voor één vielen er spelers uit met vijf fouten. Uiteindelijk moesten drie spelers het veld verlaten. Samen met een blessure bleef er niet veel aanvalskracht over en wist Isala in de laatste seconden terug te komen tot 57-57. Gelijk dus. In basketbal volgt dan een verlenging en die wisten de Deventenaren naar hun hand te zetten. Einduitslag 59-65

Zaterdag 17 februari volgt een uitwedstrijd in Biddinghuizen. Na een aantal wedstrijden net aan verloren te hebben wordt het eindelijk weer eens tijd voor een overwinning. BAS staat onder ARTA dus dat zou moeten kunnen.

Be Quick ’28 MSE 2 vs Arta MSE 1 (57-37) – 26-01-2024

Vrijdagavond 26 januari stond voor de Heren van basketbalvereniging ARTA de uitwedstrijd tegen Be Quick ‘28 Heren 2 in Zwolle op het programma. Be Quick staat enkele plaatsen hoger in de stand dan ARTA en is zelfs gedeeld koploper, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden. De mannen uit Steenwijk gingen toch vol goede moed en met negen spelers plus coach richting Zwolle Zuid.

Het eerste kwart ging best goed, ARTA scoorde een paar keer snel achter elkaar en kwam halverwege het eerste kwart zelfs op een 6-10 voorsprong. Helaas kon ARTA de voorsprong niet lang vast houden. Mede door de, wederom, vervelende zone-verdediging van Be Quick werd het tweede kwart afgesloten met een ruststand van 26-18 in het voordeel van de thuisploeg.

Derde en vierde kwart ging niet veel beter hoewel ARTA flink tegenstand bood en Be Quick niet echt ver weg kon lopen zat de winst er voor ARTA niet meer in. Mede door, laten we het netjes zeggen, wat vergissingen van de scheidsrechters werd het gat uiteindelijk toch nog twintig punten. Op het scorebord stond een eindstand 57-37.

Aanstaande vrijdag speelt ARTA om 21:00 thuis, in de Waterwijck tegen de Heren 2 van BV Isala uit Deventer. Ook een goede ploeg maar als ARTA de toch zichtbare stijgende lijn vast kan houden kan dit zeker een spannende wedstrijd worden.

Arta MSE 1 vs. BV Orca’s MSE 4 (40-52) – 19-01-2024

Op vrijdag 19 januari stond voor de Heren van basketbalvereniging ARTA de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar op het programma. De tegenstander was Orca’s Heren 4 uit Urk. Dit was ook de tegenstander in de eerste wedstrijd van de competitie 2023-24 en toen was de uitslag 37-43 in het voordeel van de Steenwijkers. Dus de verwachtingen waren hoog gespannen voor de thuiswedstrijd.

ARTA begon de wedstrijd vrij slap. Er werd gehaast geschoten en veel gemist. De mannen uit Urk stonden in een zone-verdediging en daar wist ARTA eigenlijk geen raad mee. Zeker omdat ARTA verenigingsbreed zelf principieel geen zone speelt is er weinig ervaring met de aanval op een zone-verdediging. Deze vorm van verdedigen haalt de dynamiek uit de wedstrijd en als je dan te snel schiet scoort de tegenstander regelmatig uit een fastbreak die daar vaak uit volgt. Zo ook de eerste helft. Uiteindelijk eindige deze in een ruststand van 13 – 29.

De tweede helft begon ARTA een stuk fanatieker. Door te starten met een volledig veld verdediging werd er veel druk gezet op de mannen uit Urk. Hierdoor veroverde ARTA de bal vaker en konden ze terugkomen in punten. Ook werden er meer rebounds gepakt. In de tweede helft was ARTA duidelijk beter als in de eerste helft. Als de hele wedstrijd zo gespeeld was geweest hadden ze zeker gewonnen. Helaas bleek het gat uit de eerste helft te groot en kon de ploeg uit Steenwijk slechts terugkomen tot een verschil van 12 punten. Einduitslag 40-52.

Vrijdag speelt ARTA de uitwedstrijd in Zwolle tegen Be Quick. Die staan momenteel derde en dat zal dan ook een lastige wedstrijd worden.

B.V. Isala MSE 2 vs. Arta MSE 1 (87-59) – 16-12-2023
De Heren van basketbalvereniging BC ARTA uit Steenwijk speelden afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Het was de uitwedstrijd in Deventer tegen BV Isala MSE 2. Tegen het derde team van deze vereniging werd gewonnen in Deventer maar of dat tegen het tweede ook zou lukken was maar de vraag… Dit Heren 2 team staat iets boven ARTA in de competitie, maar hebben ook twee wedstrijden meer gespeeld. Door blessures en ziekte beschikte ARTA maar over vier basisspelers. De rest werd ingevuld door een meespelende coach en twee jonge jongens uit het Onder 16 team.

Bij de start van de wedstrijd begonnen de Heren uit Deventer goed. Een speler van het team kon niet missen en schoot de ene na de andere driepunter raak. Ook nadat de verdediging strakker werd bleven bijna alle schoten vallen. De Steenwijkers konden nog wel wat terug doen maar met een stand na het eerste kwart van 24-8 was er nog weinig hoop op winst. Na het tweede kwart was het verschil nog veel erger. ARTA kwam maar twee keer tot scoren. Met de rust was de stand 48-12 en zag het er niet best uit.

In de rust besloot het team om zijn frustraties over onder meer de beslissingen van de scheidsrechters te laten varen en gewoon lekker te gaan basketballen. Mondje dicht en accepteren werd het devies. Dat wierp zijn vruchten af want de twee helft was een stuk beter dan de eerste. Ineens ging de strijd aardig gelijk op. De Heren uit Deventer waren daar niet blij mee en nu begonnen zij te klagen. Hier maakte ARTA gebruik van. Helaas was de voorsprong toen al zo groot dat de winst er niet meer inzat maar met een eindstand van 87-59 was de tweede helft duidelijk voor ARTA. Dat geeft hoop voor de thuiswedstrijd in Steenwijk tegen Isala 2 die nog op de agenda staat.
De basketbal competitie ligt nu een maand stil. Half januari is de start van de tweede helft van de competitie. Op 19 januari begint ARTA aan deze tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen BV Orca’s MSE 4.

Arta MSE 1 vs. LB-ZAC MSE 4 (37-42) – 24-11-2023
Vrijdag 24 november speelden de mannen van basketbalvereniging ARTA de thuiswedstrijd tegen LB-ZAC uit Zwolle. In de competitie staan deze twee teams dicht bij elkaar maar Zwolle heeft een overwinning meer. Na de afgelopen nederlaag tegen Rebound werd het tijd voor een overwinning.

De mannen van ARTA hebben afgelopen weken flink getraind op vaste systemen voor de aanval. Deze wedstrijd zou de eerste zijn waarbij deze methode veel gebruikt zou worden. De aanvallen kwamen redelijk uit de verf en er werd zo af en toe goed uit gescoord. Toch verdient de aanval nog veel aandacht. Af en toe was er verwarring welke aanval er nu gaande was maar vooral de passing was niet goed. In de aanval gaf ARTA de bal veelte vaak weg. Ook werden er heel veel loopfouten gemaakt die op dit niveau echt niet meer mogen. Dat was echt zonde want ARTA had een goede kans deze wedstrijd te winnen.
Zo stond het aan het einde van het eerste kwart nog 12-9 in het voordeel van de Steenwijkers. Maar in het tweede kwart gooide de thuisploeg de wedstrijd eigenlijk al weg. Door, zoals al gezegd veel loopfouten en slechte passes maar ook slechte schoten en een beetje pech werd er het hele kwart niet gescoord door ARTA waardoor de ruststand 12-18 was.

Het derde kwart ging iets beter en zo kon de thuisploeg het gat terugbrengen naar 25-31. Waarna in het vierde kwart zelfs even een voorsprong van één punt genoteerd werd. Maar helaas kon ARTA dat niet vast houden. Na een slechte driepunter van ZAC die heel gelukkig via het bord er alsnog in ging was het pleit beslecht. De mannen van ARTA verloren uiteindelijk met 37-42.

Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. In de Waterwerk ontvangen de mannen om 21:00 uur de hoger geplaatste basketballers BV Vikings uit Hardenberg. Belooft weer een leuke maar lastige wedstrijd te worden.

Arta MSE 1 vs. Rebound ’73 MSE 3 (30-56) – 10-11-2023
Vrijdagavond om negen uur waren de mannen van basketbalvereniging ARTA gastheer in de Waterwyck voor de wedstrijd tegen Rebound uit Harderwijk. Twee ploegen die al jaren in dezelfde competitie spelen en elkaar dus goed kennen. Helaas staat de balans in deze confrontaties in het voordeel van Harderwijk. Het is een ervaren ploeg die al jaren samen speelt. Het herenteam van ARTA is daarentegen flink vernieuwd en men moet nog steeds een beetje wennen aan elkaar. Het heeft tijd nodig om de nodige routines op te bouwen.

Na de door ARTA gewonnen jumpbal begon de wedstrijd redelijk rustig. Er werd niet veel gescoord, de verdediging was goed, aan beiden kanten. Na de eerste tien minuten was de stand 6-8. Het kon nog alle kanten op. Helaas had ARTA in het tweede kwart een beetje pech. Schoten die er bij de tegenstander net wel in gingen vielen er bij ARTA net naast. Het lukte in deze tien minuten dan ook maar twee keer om te scoren. Halverwege de wedstrijd was de stand 10-20.
Na de rust kwam ARTA wel weer goed uit de startblokken. Met drie scores op rij brachten ze de stand terug tot 16-20. Helaas kwam daarna de klad er weer in. Makkelijke schoten vielen net niet en bij Rebound viel alles goed. Het zal de ervaring geweest zijn. Daardoor verloor ARTA een beetje de spirit en na een paar verkeerde passes en loopfouten kon de ploeg uit Harderwijk verder uitlopen. Het bleek een verloren zaak en Rebound won de wedstrijd uiteindelijk met 30-56.

Voor de heren van ARTA is de eerstvolgende wedstrijd komende vrijdag 24 november om 21:00 wederom in de Waterwyck in Steenwijk. Zij nemen het dan op tegen LB-ZAC uit Zwolle.

B.V. Isala MSE 3 vs. Arta MSE 1 (36-68) – 4-11-2023
Zaterdag 4 november stond in Deventer de uitwedstrijd van de mannen van ARTA tegen BV Isala MSE3 op het programma. Om 16:00 uur troffen beide teams elkaar in sporthal De Kroon. Isala 3 had nog geen wedstrijd gewonnen dus de mannen van ARTA hadden van te voren wel het gevoel dat hier wat te halen was. Met een volledig team van negen spelers werd aan de wedstrijd begonnen.

Vanaf de eerste sprongbal was ARTA fel op de bal. Er werd strak verdedigd en geprobeerd om de tegenstander snel onder druk te zetten. Op deze manier werden er regelmatig fouten geforceerd bij de ploeg uit Deventer, bijvoorbeeld door loop- of dribbelfouten, maar ook veel verkeerde passes. Dit resulteerde in meer balbezit voor ARTA waaruit ook regelmatig gescoord werd. Het eerste kwart eindigde met een goede voorsprong voor ARTA: 11-20.
ARTA wisselde goed door maar dat leidde niet tot verslapping. Sterker nog, er werd flink afstand genomen. Met de rust was de score opgelopen tot een ruime voorsprong: 17-42.
Na de rust kwam de thuisploeg wat terug. De verdediging van ARTA liet af en toe een steekje vallen, maar echt dichterbij komen zat er niet in voor Isala. De heren uit Steenwijk speelden de wedstrijd netjes uit en kwamen zo tot hun tweede winst van dit seizoen, einduitslag werd 36-68.

Arta MSE 1 vs. Be Quick ’28 MSE 2 (36-54) – 29-9-2023
Afgelopen vrijdag speelden de heren van basketbalvereniging Arta hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, nadat de eerste wedstrijd op bezoek op Urk gewonnen ging. De tegenstander was Be Quick ‘28 uit Zwolle. Met redelijk goed gevulde tribune ging de wedstrijd om 21:00 van start in de Waterwyck in Steenwijk.

Be Quick verdedigde in een zone systeem. Iets waar Arta altijd een hekel aan heeft. Het was lastig om aanvallend door de zone heen te breken. Hierdoor lukte het de ploeg uit Zwolle dan ook een voorsprong te nemen. Toch ging het het eerste kwart aardig gelijk op. Al kwam Arta niet verder dan 11-15 aan het eind van het eerste kwart. Tijdens het tweede kwart viel Arta erg terug. Er werd nauwelijks meer gescoord en de gasten uit Zwolle liepen verder uit naar een stand van 19-30 aan het eind van het tweede kwart.

In de tweede helft bleef Arta achter de feiten aan lopen. Een goed antwoord op de zoneverdediging van Be Quick werd niet gevonden. Zo konden de Zwollenaren de winst mee naar huis nemen. Uiteindelijk werd de einduitslag 36-54.

De heren van Arta hebben komend maand rust wegens uitschrijvingen van een aantal andere teams. Op pas 4 november neemt Arta het op tegen B.V. Isala uit Deventer. Eerstvolgende thuiswedstrijd is 10 november in de Waterwyck.

BV Orca’s MSE 4 vs. Arta MSE 1 (37-43) – 22-9-2023
Vrijdag 22 september zijn de heren van Arta begonnen aan een nieuw seizoen. Aangezien het vorige seizoen op een debacle is uitgelopen, met een laatste plaats en een negatief puntenaantal van -4, zijn er vooraf aan het huidige seizoen duidelijke afspraken gemaakt. Dit nooit meer! En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.
Een nieuw seizoen vol nieuwe kansen dus. Met het vorige seizoen nog in het achterhoofd, ging Arta vol goede moed richting Urk. Wetende dat uit op Urk beginnen geen pretje is, was het gevoel dat overheerste een van vertrouwen. Hoe de avond ook zou verlopen, de heren zouden als team strijden.
In het begin van de wedstrijd was het nog even zoeken, en ondanks de strakke verdediging kwamen de heren op een 7 – 0 achterstand. Door rustig te blijven, en elkaar aan te sturen werd er al snel terug gekomen tot een 7 – 6 stand. Door goed werk onder de basket van William van de Bult, en sterk verdedigend werk van Jens Bult ontstond enige frustratie bij de tegenstander. En zo gebeurde het dat het team uit Steenwijk met steeds meer vertrouwen begon te spelen. Renco Moes en Lars Visser speelden een belangrijke rol door zonder enige twijfel de ene naar de andere score te maken. Het eerste kwart werd dan ook positief afgesloten met een 11 – 14 stand.
Het tweede kwart bleken beide teams aan elkaar gewaagd. De scores gingen gelijk op, en de mannen van Urk beten flink van zich af. Maar de heren van Arta hielden hun hoofd koel, en speelden als een hecht team. Onder uitstekend coachwerk van Sven Visser sloot Arta de eerste helft af met een 18 – 19 stand op de borden.
In de rust werden nog wat belangrijke zaken aangekaart, om het derde kwart goed uit de kleedkamer te komen. De spelers van Urk hadden hetzelfde idee, en in plaats van de wedstrijd dit kwart te beslissen werd het een spannende fase in de wedstrijd. De heren van Arta hadden een aantal slordige momenten, waardoor de tegenstander in de wedstrijd bleef. Door hard te werken bleef de schade beperkt. Het derde kwart werd afgesloten met 29 – 28.
Zonder enige twijfel werd het laatste kwart gestart. De overwinning zou voor Arta zijn! De eerste minuten ging de voorsprong van het ene team naar het andere, maar toen kwam de genadeklap. Door sterk verdedigend werk, en een aantal mooie scores van Arta, was het gedaan. De heren van Arta hadden een welverdiende voorsprong van maar liefst 10 punten (33 – 43). De laatste drie minuten werden professioneel uitgespeeld. Eindstand van deze wedstrijd was uiteindelijk 37 – 43.
Aanstaande vrijdag spelen de heren hun eerste thuiswedstrijd tegen de heren van Be Quick ’28 om 21:00 uur in de Waterwyck.