Wedstrijdverslagen Heren 1: thuiswedstrijd vs. Red Giants MSE 3

Lees hier alle wedstrijdverslagen van de wedstrijden van onze Heren 1. Bovenaan staat het verslag van de laatst gespeelde wedstrijd. Onze wedstrijdverslagen worden ook gepubliceerd in de Steenwijker Courant.

Arta MSE 1 vs Red Giants MSE 3 (41-39) – 13-09-2024

Afgelopen vrijdag is het nieuwe basketbalseizoen van start gegaan. En wat een mooi affiche als opening van dit seizoen: de derby tegen Meppel. Het was alweer een tijdje geleden dat we tegen de mannen uit Meppel mochten spelen. En er werd dan ook vol gezonde spanning uitgekeken naar deze wedstrijd. Het eerste kwart waren beide teams nog wat zoekende, maar ook goed aan elkaar gewaagd. Red Giants kwam verrassend uit de startblokken met een zoneverdediging, iets waar de mannen van ARTA het over het algemeen lastig mee hebben. Maar door goed teamspel en hard werken werd het eerste kwart afgesloten met een 7-8 stand voor Red Giants. Het tweede kwart deden de mannen van ARTA er een schepje bovenop. En door sterk spel van Sven de Groot en Damian Huismans, samen met een paar belangrijke punten van topscoorder Lennart van Slooten bouwden de mannen uit Steenwijk een mooie voorsprong op. Met de rust stond er dan ook een meer dan terechte 24-17 voorsprong op het scorebord. Na de rust ging Red Giants over op een man-to-man verdediging. Dit leidde tot wat onrust bij de thuisspelende ploeg. Langzaam maar zeker kwam Red Giants terug in de wedstrijd. En met het uitvallen van power forward Jens Bult aan Steenwijker kant (enkel blessure), leek de wedstrijd totaal te kantelen in voordeel voor de Red Giants. Het laatste kwart werd dan ook ware thriller, waarbij de leiding constant wisselde. Mede dankzij het goede coachende werk van Sven Visser, bleven de mannen van Arta vechten voor de belangrijke eerste punten van dit seizoen. Met nog 12 seconden op de klok, en een 40-38 voorsprong voor ARTA, was het belangrijk om het hoofd koel te houden en de overwinning binnen te slepen. Een persoonlijke fout zorgde echter voor onnodige spanning. Twee vrije worpen van Red Giants hadden de wedstijd in evenwicht kunnen brengen. Gelukkig voor ARTA werd de eerste vrije worp gemist. Door sterk spel van center Jelle Langius bleven de Steenwijkers in balbezit, en door een persoonlijke fout aan Meppeler kant, zorgde een vrije worp voor de beslissende eindstand van 41-39. Vrijdag 11 oktober speelt het Heren team van B.C. ARTA zijn tweede thuiswedstrijd. Om 21:15 uur spelen ze in de Waterwyck tegen BV Orca’s uit Urk. Het weekend ervoor staat de eerstvolgende wedstrijd van ARTA op het programma, zij gaan dan in Lelystad op bezoek bij de Flevo Musketiers.