Eerste wedstrijd Oldstars

Op woensdag 20 maart 2024 stonden de Oldstars Walking Basketbal van BC ARTA voor een primeur: zij speelden hun allereerste wedstrijd. Dit deden zij tegen de Oldstars van Landstede uit Zwolle.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst kennisgemaakt met de tegenstanders. De tegenstander van ARTA, bestaande uit een aantal vriendelijke lange mannen en wat kortere dames, straalden ervaring uit en hadden een groep die al langer bij elkaar was.
Het Oldstars team van ARTA, gekleed in gele tenues, had er op enkele zenuwachtige blikken goed zin in. Gecoacht door trainer Jan Kluin ging ARTA vol vertrouwen het veld op. Fanatiek aanmoedigende, en luidkeels aanwezige, familieleden, belangstellenden, teamgenoten en de jongste leden van BC ARTA waren er allemaal om onze Oldstars te supporten.
In het begin was ARTA de underdog ten opzichte van de tegenstander uit Zwolle. Ieder schot van Landstede was raak en daarom stond ARTA in no-time 8 á 10 punten achter. Na een korte herstelperiode kwamen de Oldstars echter op stoom.
Dankzij mooie acties van de ARTA-spelers ontstond een wat gelijkwaardige wedstrijd met een mooie driepunter en een serie mooie treffers. Einduitslag was uiteindelijk 21-42 in het voordeel van Zwolle.
De leerzame en gezellige middag werd uiteindelijk afgesloten onder het genot van koffie en gebak om deze mooie primeur af te sluiten.

Door: Gerard Zwerver.

Terug naar nieuws